Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5Η ΕΚΠΟΜΠΗ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Κυριακή, 20.02.22, 14:00-14:30 στο ESR)



Πόσο προστατεύουμε την ιδιωτικότητά μας ως χρήστες του διαδικτύου; Ποιος είναι ο ευρωπαϊκός νόμος που προστατεύει τα ψηφιακά μας προσωπικά δεδομένα; Και τι δουλειά έχουν οι 40 κλέφτες σε ένα κόμικ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο; Αυτά και  άλλα πολλά συζητάμε με τον Δημήτρη Γραμμένο και την Ανθή Στρατάκη, συγγραφείς του βραβευμένου βιβλίου γνώσεων «O GDPR και οι σαράντα κλέφτες» (εκδ. ΠΕΚ 2020, με εικονογράφηση του Νικόλα Στεφαδούρου). 

Μια ραδιοφωνική συνέντευξη παραγωγής του σχολικού ομίλου «Μέρες Ραδιοφώνου στο Γεννάδειο» του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθήνας-Γεννάδειου. Την Κυριακή, 20.02.22, 14:00-14:30 στο ESR φυσικά!


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Ο Δημήτρης είναι Κύριος Ερευνητής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στον τομέα της Επικοινωνίας Ανθρώπου-Υπολογιστή (HCI) και είναι πιστοποιημένος αξιολογητής των διεθνών τεστ δημιουργικότητας Torrance Tests of Creative Thinking. Από το 2014 αναπτύσσει και οργανώνει βιωματικές εμπειρίες που εισάγουν την έννοια και την πρακτική της Δημιουργικότητας και της Δημιουργικής Σκέψης σε παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και το ευρύ κοινό. Μέχρι τις αρχές του 2020 (που κυκλοφόρησε το κόμικ), είχε οργανώσει περισσότερα από 55 εργαστήρια δημιουργικής σκέψης σε 5 χώρες, στα οποία συμμετείχαν συνολικά πάνω από 3.500 άτομα όλων των ηλικιών. Ιστοσελίδα: https://www.ics.forth.gr/person/Grammenos/Dimitrios


ΑΝΘΗ ΣΤΡΑΤΑΚΗ
Η Ανθή είναι φυσικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (TQM) και εργάζεται ως Ειδικός Τεχνικός Επιστήμονας στο ITE. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών επιτυχών προτάσεων και παραδοτέων για ερευνητικά ευρωπαϊκά έργα, αναλαμβάνοντας το κομμάτι που αφορά στη διοίκηση διαδικασιών, στην ικανοποίηση «πελατών» συστήματος και στη διασφάλιση ποιότητας. Ασχολείται με θέματα επιχειρησιακής αριστείας και είναι πιστοποιημένη αξιολογήτρια (Validator and Assessor) του European Foundation for Quality Management (EFQM) Excellence Model. Από τον Μάρτιο του 2018 είναι η Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO) του ΙΤΕ.



ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΕΦΑΔΟΥΡΟΣ
Ο Νικόλας είναι «Σκιτσογράφος Μηχανικός» ή αλλιώς ένας Πολιτικός Μηχανικός που αποφάσισε να παρατήσει τα οπλισμένα σκυροδέματα και τη στατική, και να αφοσιωθεί στην πραγματική του αγάπη: τα κόμικς και την εικονογράφηση. Από το 2012 εργάζεται αποκλειστικά ως κομίστας και εικονογράφος, έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες όπως οι Desyllas Games, MAC Cosmetics, Dufry, ΝΟΥΝΟΥ, ΙΟΝ και με πάρα πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες. Έχει στο ενεργητικό του ήδη 11 εκδόσεις, και έχει βραβευτεί δύο φορές στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς με ένα Βραβείο Κοινού το 2017 και ένα Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη το 2016. Ιστοσελίδα: https://www.stefadouros.gr
Από την ιστοσελίδα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ)

Για το βιβλίο δείτε και εδώ:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΝ' ΤΟ Ν' ΑΚΟΥΣΤΕΙ 2023" ΤΟΥ EUROPEAN SCHOOL RADIO

Ένα τραγούδι για την ειρήνη, από τον σχολικό όμιλο του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθήνας-Γεννάδειου "Μέρες Ραδιοφώνου στο Γεννάδειο", για τον διαγωνισμό του ESR "Κάν' το ν' ακουστεί 2023", σε στίχους και μουσική των μαθητών/τριών του ομίλου. Στίχοι: μέλη του ομίλου "Μέρες Ραδιοφώνου στο Γεννάδειο", σύνθεση και ενορχήστρωση: Χάρης Μερκούρης, Τραγούδι: Αφροδίτη Ασσάτωφ, Μαρίνα Σμαραγδά, Βιολί: Χρίστος Μπουρνάς, Σαξόφωνο: Χάρης Μερκούρης, Μετάφραση στίχων στα αγγλικά: Αντιγόνη Αλεξίου Αερικού. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι μας  εδώ .

Ο ΟΜΙΛΟΣ "ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ" ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΘΗΝΑ 9,84

Η 6η Μαρτίου έχει επιλεγεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Ο σχολικός όμιλος "Μέρες Ραδιοφώνου στο Γεννάδειο" με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού "Αθήνα 9,84" και του δημοσιογράφου κύριου Πάνου Καββαδά μετέδωσε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 ενημερωτική εκπομπή, διάρκειας μιας ώρας, για την ενδοσχολική βία. Στην εκπομπή μέλη του ομίλου, μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθήνας-Γεννάδειου, ενημερώνουν το ακροατήριο για τις μορφές και την έκταση του φαινομένου, τις εκπαιδευτικές δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπισή του, τις προτάσεις που γίνονται στο υπό ψήφιση εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, μεταφέρουν μαρτυρίες θυμάτων και, τέλος, συνομιλούν μεταξύ τους προτείνοντας λύσεις. Από αύριο 7 Μαρτίου 2023 στις 12:00 η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στο European School Radio στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/7282 Καλή σας ακρόαση!

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ

  Έχοντας φτάσει στο τέλος της σχολικής χρονιάς 2022-2023, θα θέλαμε να σας αποχαιρετήσουμε -για λίγο μόνο- με μια γλυκιά ανάμνηση από το Φεστιβάλ στη Ζάκυνθο. Ο όμιλος "Μέρες Ραδιοφώνου στο Γεννάδειο" του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Αθήνας-Γεννάδειου συνέβαλε στη σειρά "Χαρίζω τη φωνή μου", που δημιουργήθηκε ειδικά για το Φεστιβάλ, με το podcast "Διαβάζοντας Διονύσιο Σολωμό". Πρόκειται για εκφραστική ανάγνωση δύο πολύ γνωστών ποιητικών κειμένων του Σολωμού, της "Ξανθούλας" και αποσπάσματος από τον "Πόρφυρα". Διαβάζουν τα μέλη του ομίλου Ελένα Παναγιωτοπούλου και Στέλλα Τρανούδη, μαθήτριες της Α΄ Λυκείου. Το podcast  είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του European School Radio. Καλή ακρόαση!